Maak kennis met: Thijs

Thijs Klafsterman

20 jaar, Heukelum

Thijs zag ongeveer 2,5 jaar geleden via een WhatsApp groep een vacature voorbijkomen en twijfelde geen moment om te reageren. Werken in de horeca zat altijd al een beetje in zijn bloed, dus dat kwam goed van pas.

Thijs: “Het horeca DNA heb ik van de familie van mijn moeders kant. Op dit moment volg ik de opleiding tot Allround Food Expert in houten. Dit is een brede opleiding waar je niet alleen leert om voeding te bereiden maar ook over zaken zoals bijvoorbeeld de inkoop van ingrediënten en het maken van personeelsroosters. Het is leuk om mijn opleiding te kunnen combineren met het bakken van de lekkerste pannenkoeken.

Bij het bakken van een goede pannenkoek komt overigens heel wat techniek kijken. Dat heb ik geleerd door eerst mee te kijken, beslag te maken en vooral veel te oefenen. Inmiddels kan ik het met mijn ogen dicht maar het blijft erg leuk om te doen!

Niet alleen het werk is fijn. We hebben ook een leuk team en lachen veel. Een aantal mensen ken ik ook privé en met Daan ben ik zelfs op vakantie geweest.”

De toekomstdroom van Thijs is een eigen horecagelegenheid. Op dit moment kijkt hij dan ook met veel belangstelling wat Dirk allemaal doet en wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een eigen restaurant.