EEN PRACHTIGE NATUUR EN VOLOP ACTIVITEITEN

Recreatieplas Lingebos

De recreatieplas in het Lingebos is een ideale plek om verkoeling te zoeken op warme dagen. De zwemplas van wel 10 hectare groot heeft meerdere ‘zwemzones’: je kunt er zwemmen in het diepe zwemgedeelte, of spelen met de kinderen op het strandje. Het water rond het strand is met een drijflijn afgesloten, zodat de kinderen niet in het diepe water terecht kunnen komen. Ook loopt het strandje geleidelijk af, naar water van maximaal 1 meter diep. Rond de zwemplas vind je allerlei leuke (water-)speeltoestellen.

 

Honden losloopgebied

In het Lingebos moeten honden aangelijnd zijn. Er is wel een speciaal hondenlosloopgebied waar honden heerlijk kunnen rennen en zwemmen. Dit is het veld aan de westkant van het lingebos bij golfvereniging ‘The Dutch’.

Sportvissen

In de recreatievijver van het Lingebos zit veel vis zoals karpers. Rondom de recreatieplas zijn dan ook regelmatig vissers te vinden. Nachtvissen is hier buiten de periode 1 juni tot en met 31 augustus met een vrijstelling het hele jaar toegestaan. Het viswater is verpacht aan H.S.V. De Poel, om te mogen vissen in het Lingebos is een visvergunning nodig.

 

Golfbaan ‘The Dutch’

Naast het Lingebos, in de richting van Spijk, is een 18 holes golfbaan gerealiseerd ‘The Dutch‘. Deze golfbaan is een International Championship niveau golfbaan ontworpen door topdesigner Colin Montgomerie. De golfbaan is op 14 mei 2011 officieel geopend.

 

Manege en Ruitersport in het Lingebos

Direct naast het lingebos (aan de Vurense zijde) ligt het Ruitersport Centrum Lingebos. Op de manege is de rijvereniging Lingebos gevestigd. Deze Rij- en Jachtvereniging organiseert diverse wedstrijden en activiteiten. Je kunt de manege vinden op Haarweg 7 in Vuren nabij het Lingebos.

Nationaal glas museum Leerdam

Bezoek het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Vergaap je aan de bijzonderste glaswerken en bekijk de verrassende tentoonstellingen.

 

Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te zien over glas in de breedste zin van het woord. Bovendien is de collectie permanent te zien in de vier loopbruggen tussen de twee museumvilla’s.

Alle topstukken zijn permanent te zien!

 

Kanoverhuur De Appelgaard

Vanaf Kanoverhuur de Appelgaard in Heukelum kunt u heerlijk door de Betuwe kanoën, u vaart langs de weilanden, natuurgebieden en Hollandse waterlinie. De instapplaats bevindt zich midden in de natuur. Langs de Linge zijn er diverse plaatsen waar u uit de kano kan om bijvoorbeeld te picknicken.

 

Museum Hofje van Mevrouw van Aerden

Majestueus aan de rivier de Linge ligt het Hofje van Mevrouw van Aerden. Het is gezichtsbepalend voor Leerdam en met wat fantasie de Leerdamse Sacré Coeur te noemen. Het Museum Hofje van Mevrouw van Aerden nodigt u uit voor een veelzijdig bezoek en toont u een verrassende collectie 17e eeuwse meesters. U krijgt via een rondleiding met gids inzage in de geschiedenis van en het leven in het Hofje.