Maak kennis met: Jacco

Jacco van de Werken

 

17 jaar, Leerdam

Jacco was anderhalf jaar geleden op zoek naar een bijbaan. Door zijn goede vriend Constantijn werd hij enthousiast gemaakt om ook bij Pannenkoekhuis Het Lingebosch te komen werken. Het proefdraaien smaakte naar meer en Jacco vond al snel zijn draai achter de grote pannen in de keuken van het restaurant.

Jacco: ”Ik ben gelijk gaan bakken en had daar wel wat tijd voor nodig om het goed te leren. Bang om een foutje te maken hoefde ik niet te zijn en ik kreeg genoeg hulp van anderen. Naast het bakken,  help ik ook met andere werkzaamheden in de keuken, zoals het maken van ijscoupes. Het leukste vind ik het bakken en daarbij natuurlijk het in de lucht gooien van de pannenkoek.”

Jacco werkt ongeveer 14 uur per week in de keuken van het restaurant en kan dit goed combineren met zijn school. Hij zit in klas 5 van het Gymnasium Camphusianum en gaat zich op open dagen oriënteren op een vervolgopleiding. Welke opleiding dat gaat worden is nog even de vraag, maar met zijn huidige vakkenpakket kan hij nog alle kanten op. Na zijn studie hoopt Jacco ooit een rondreis door Afrika te maken.